2011 Europees jaar van het vrijwilligerswerk

14 januari 2011

2011 is het Europees jaar van het vrijwilligerswerk (EJV 2011) en dat wordt een podium waarop we alles wat al gebeurt in de schijnwerpers zetten. Dat moet lukken met zoveel vrijwilligers!
In Nederland zijn zo’n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor anderen en zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. In 2011 willen wij al deze mensen in Nederland laten zien hóe belangrijk zij zijn.Wie organiseert?

Veel gemeenten, vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales organiseren extra activiteiten in het Europees jaar. Kijk op onze agenda en op die van je gemeente of lokale vrijwilligerscentrale. Het Nationaal Coördinatieorgaan van het EJV 2011 in Nederland (NCO) heeft bovendien een nationaal activiteitenplan opgesteld met onder meer:

1. Officiële opening nabij het Binnenhof op 13 januari 2011
2. Digitale complimentencampagne en verzoekencampagne
3. Lokale meer dan handen awards, uitmondend in vier nationale winnaars op 7 december 2011
4. De Week van het Applaus, van 11 tot en met 18 september
5. Week van de Europese Tour, Nederland laat zien wat we in huis hebben, van 20 tot en met 28 oktober
6. Uitreiking Nationale meer dan handen awards, 7 december 2011
7. December Cadeaumaand

Stuurgroep en Nationaal Comité

Het EJV 2011 heeft een stuurgroep die bestaat uit Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), NOC*NSF, MVO Nederland, Gemeente Hellendoorn en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Er is ook een Nationaal Comité, dat bestaat uit acht betrokken Nederlanders. Binnenkort vind je op deze website hun profielen.

Europese website

Bekijk ook de officiële europese (engelstalige) website van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Kijk op deze website