MADD 2009: Donderdag 19 maart

Donderdag 19 maart was het om klokslag 8.30 uur verzamelen bij de 3 projecten. Na een korte uitleg gingen de werkzaamheden van start.

De groep die bij het scoutingsgebouw van de Teylersgroep aan het werk ging begon met het schuren van het dakbeschot wat later op de dag moest worden geschilderd. Ondertussen was er ook al volop activiteit bij de andere 2 projecten. Bij het Openluchttheater moeten alle bankjes geschuurd en geschilderd worden met speciale olie. De ploeg die daar actief was begon met schuren. Zowel met de hand als met schuurmachines.

Bij de buren; Erve Kraesgenberg wordt ondertussen flink aan de stenen gebikt waarmee het klootschietersmuseum wordt opgebouwd. Een klusje, dat stenen bikken, dat soms nogal tegenvalt. Want het cementvrij maken van grote brokken baksteen valt niet mee. Als je dan de steen bijna schoon hebt, maar vervolgens de steen in twee?n tikt zakt je de moed soms wel even in de schoenen.

Tussen de middag had elke organisatie voor de leerlingen een verassing in petto. Naast heerlijke broodjes was er ook een warme hap. Na de lunch werd er weer hard gewerkt en was het resultaat bij de projecten goed zichtbaar. Bij de scouting staat het dakbeschot in de grondverf, meer dan de helft van alle bankjes in het Openluchttheater zijn geschilderd, en een groot deel van de stenen voor het Klootschietmuseum is reeds gebikt. Morgen nog een dag hard werken, en dan wordt om 4 uur het stokje overgedragen aan de gemeenteraad die zaterdag aan het klussen gaat.

Leerlingen bedankt voor jullie inzet vandaag, en ook de organisaties worden bedankt voor de goede begeleiding en verzorging tijdens deze dag! Foto’s van vandaag (donderdag) vind je hieronder: