MADD 2009 in Losser van start!

17-maart 2009
In bijzijn van 170 2e klassers heeft wethouder Liane Venema vanmiddag het startschot gegeven voor de Maatschappelijke stages van leerlingen van het voortgezet onderwijs in Losser. Plaats van handeling was het Twents Carmel College aan de Oranjestraat in Losser.

Directeur Benno Kloppers deed de aftrap, waarin hij de leerlingen succes wenste bij hun klussen de komende periode. Alle 2e klassers gaan de komende weken op stage. Zo’n 20 uur gaan ze zich inzetten voor organisaties en verenigingen in Losser. Zo’n 35 leerlingen vullen hun stage de komende dagen in tijdens een aantal speciale projecten.

Deze projecten vinden plaats tijdens de “Make a difference day”. Dit is een landelijk fenomeen waar mensen zich gedurende 2 dagen inzetten voor goede doelen en het vrijwilligerswerk. In Losser zijn het 3 dagen. 2 dagen waarop leerlingen aan de slag gaan, en de 3e dag gaat de gemeenteraad zich inzetten in de ouderenzorg. Vandaag was dus de aftrap voor de projecten die leerlingen gaan uitvoeren bij Scouting de Teylersgroep, het Openluchttheater en Erve Kraesgenberg. Hier wordt o.a. geschilderd en worden stenen gebikt.

Een bijzonder moment was toen Liane Venema een zgn. “Goa stok” overhandigde aan een van de leerlingen. Deze stok begeleid de leerlingen de komende dagen in hun werkzaamheden waarna vrijdag tijdens de afsluiting de stok wordt overhandigd aan een vertegenwoordiger van de gemeenteraad. Leden van de gemeenteraad gaan zaterdag aan de slag op het bejaardenhuis.

Na de opening gingen de leerlingen naar de projecten waar ze uitleg kregen over het project, maar ook de organisatie en het vrijwilligerswerk aldaar. Foto’s van vandaag vind je hieronder: