MADD 2009: Vrijdag 20 maart

Vrijdag 20 maart was het om 10.00 uur weer verzamelen bij de 3 projecten. Vandaag gingen we wat later aan de slag omdat we gisteren al veel werk hadden verricht; meer dan we verwacht hadden.

Bij het scoutingsgebouw van de Teylersgroep moest vandaag het schilderwerk worden afgemaakt. Nadat gisteren er geschuurd is kon de grondverf worden aangebracht. Vandaag moest het dakbeschot worden afgelakt. Zoals je op de foto’s kunt zien is de klus geslaagd, en was de leiding van scouting erg tevreden.

Tevredenheid was er ook bij de andere projecten. Bij het Openluchttheater zijn alle bankjes geschuurd en geschilderd met speciale olie. De ploeg die daar actief was begon met schuren. Zowel met de hand als met schuurmachines. Vervolgens werd er met de olie geschilderd. Een mooie opmerking van een van de leerlingen was: “Dan kan ik tijdens de showavond van school dus op een bankje gaan zitten wat ik zelf geschilderd heb”!

Bij de buren; Erve Kraesgenberg zijn er vandaag niet alleen de stenen gebikt waarmee het klootschietersmuseum wordt opgebouwd. Er zijn stoeptegels uitgegraven, trottoirbanden verplaatst en er is flink opgeruimd. Volgende week wordt er begonnen met de kap van bomen op de plek waar het klootschietmuseum moet worden gebouwd. Kortom ook hier een vruchtbare dag, want naast deze klussen zijn er in 2 dagen ruim 3000 stenen gebikt.

Om vier uur was er een formeel moment waarop het stokje werd overgedragen aan de gemeenteraad. Na een hapje en een drankje en een presentje van Erve Kraesgenberg ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Leerlingen bedankt voor jullie inzet tijdens de MADD 2009. Tevens een woord van dank voor de organisaties voor de goede begeleiding en verzorging tijdens deze dagen. Hiermee hebben jullie de MADD2009 en de maatschappelijke stage van de leerlingen tot een succes gemaakt! Foto’s van vandaag (vrijdag) vind je hieronder: