MADD Losser zoekt weer klussen

22 oktober 2009

Make a Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend groot landelijke evenement. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. Iedereen kan er aan meedoen. MADD zet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en kan het leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.

Make a Difference Day wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. In 2009 zetten ruim 50.000 vrijwilligers en VIPS zich in bij ??n van de bijna 1500 projecten in het land. De vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster neemt net als in 2009 de taak op zich om MADD in Losser te organiseren. De volgende editie van de MADD vindt plaats op 18, 19, 20 en mogelijk 21 maart 2010.

https://www.vrijwilligerscentralelosser.nl/mast/docs/donderdag/IMG_2759.jpgTijdens de MADD in 2009 hebben ruim 40 leerlingen van het Twents Carmel College locatie Losser hun handen uit de mouwen gestoken.
Er is een aantal dagen gewerkt bij Erve Kraesgenberg, er zijn banken van het Openluchttheater geschilderd en een scoutinggebouw werd voorzien van een nieuwe verflaag.
Ook is een deel van de gemeenteraad actief geweest. Zij hebben de laatste dag met een aantal bewoners van Zorgroep St Maarten gewandeld, en hebben het spreekwoordelijke stokje van de leerlingen overgenomen. Deze ?goa stok? die hen aangeboden is door het Twents Carmel College locatie Losser en de vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster wordt aan het begin van de MADD 2010 weer aan de leerlingen aangeboden als startsein van de nieuwe MADD.

Voor 2010 zoekt de Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster weer een aantal uitdagende en concrete projecten die kunnen worden uitgevoerd tijdens de MADD. Bijzonder aspect hierbij is dat groepen leerlingen van het Twents Carmel College Locatie Losser tijdens de MADD hun Maatschappelijke Stage kunnen uitvoeren. Dit betekent voor de leerlingen dat ze een positieve bijdrage leveren aan de Losserse samenleving, en dat dit tevens onderdeel is van hun lesprogramma.

Indien organisaties klussen/idee?n hebben die eigenlijk al veel te lang blijven liggen en goed zijn uit te voeren door een groep leerlingen (uiteraard onder begeleiding) kunnen deze worden aangemeld.
Klussen of idee?n kunnen aangemeld worden via de website van de vrijwilligerscentrale: www.vrijwilligerscentralelosser.nl of als u liever persoonlijk contact wilt hebben, kunt u bellen met de Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser en vragen naar, Richard Zuithof of Niek Pothoven tel:053-5369400.