NL Doet dag 3

19 maart 2010

Deze vrijdag stond in het teken van het afronden van de werkzaamheden, en de laatste puntjes op de i zetten. Ook deze dag waren de weergoden ons gunstig gezind. Het was wederom een prachtige zonnige dag!https://www.vrijwilligerscentralelosser.nl/mas/uploads/vrijdag.gifOp het kerkhof van de heilige Maria geboortekerk werden de laatste waterplaatsen aangelegd, en is er veel geschoffeld en geharkt.
Het kerkhof ligt er netjes bij, en dat mede dankzij de inzet van de maatschappelijk stagiaires van het TCC Losser!
Rond half 3 waren hier de werkzaamheden afgerond, en kon er worden opgeruimd.

Bij het kerkebos in Overdinkel zijn er op de laatste dag banken geplaatst en is de wandelroute en aanduiding daarvan schoongemaakt. Dit allemaal ter voorbereiding op een grootschalig evenement namelijk de Gerardus processie. Vele bezoekers van dat evenement zullen de maatschappelijk stagiaires dankbaar zijn voor het werk dat zij verzet hebben.

In jongerencentrum de Accu is op vrijdag de laatste hand gelegd aan een muurschildering die later gebruikt gaat worden als televisie scherm. Deze “retro tv” is erg goed gelukt, en zal nog vele uren kijkplezier gaan opleveren voor de bezoekers van het jongerencentrum van Stichting Cluster.
Als extra is er vandaag ook een box naast de tv geschilderd, om het allemaal zo echt mogelijk te laten lijken.

Bij openlucht theater Brilmansdennen zijn de laatste banken van een laklaag voorzien. Tevens is er een trap van een nieuwe verflaag voorzien. De stagiaires hebben hier goed hun best gedaan. Hopelijk kunnen ze later in het schooljaar op hun eigen geschilderde banken tijdens de showavond van school nog eens terugdenken aan de leuke klus die ze hier met z’n allen gehad hebben.

De afsluiting vond vandaag om half 4 plaats in jongerencentrum de Accu. Alle deelnemers en deelnemende organisaties waren hiervoor uitgenodigd. De door de razende reporters gemaakte foto’s waren inmiddels verwerkt in een powerpoint presentatie waardoor iedereen nog eens kon zien wat voor klussen er uitgevoerd zijn. Bij de afsluiting waren ook aanwezig de directie van Het Twents Carmel college Losser, directie Stichting Cluster en Burgemeester Westendorp van de gemeente Losser. Laatstgenoemde nam traditiegetrouw de “goa stok” van de leerlingen over om op de zaterdag mee te werken aan Nl Doet. De gemeenteraad gaat dan een klus doen bij het verzorgingstehuis.
De leerlingen kunnen terugkijken op een geslaagde Nl Doet, waarbij de eerste reacties van de organisaties heel positief zijn.

Wij willen iedereen die mee heeft geholpen Nl Doet tot een succes te maken bedanken voor hun inzet, en hopelijk kunnen we volgend jaar weer een beroep doen op een groot aantal organisaties!