Nl Doet weer vroeg van start in Losser

11 maart 2010

De Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster en het Twentse Carmel College Losser
spelen ook dit jaar weer in op de landelijke activiteit NL DOET, voorheen bekend als Make A Difference Day (MADD). Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Naar verwachting steken zo’n 75.000 mensen in het hele land die dagen de handen uit de mouwen bij diverse organisaties en initiatieven.
Het succes van NL DOET blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen. Ook organisaties reageren steeds enthousiaster. Dit jaar meldden zich een recordaantal van meer dan 3.200 klussen en uitstapjes. Voor vele organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekeren zij hun voortbestaan. NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds, in samenwerking met MOVISIE.

NL doet is dit jaar wederom aangegrepen door het Twents Carmel College, locatie Losser en de Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster om 2e jaars leerlingen hun Maatschappelijke Stage tijdens deze landelijke vrijwilligersdagen uit te voeren.
Leerlingen zullen van woensdag 17 maart t/m vrijdag 19 maart in touw zijn om enkele klussen te gaan volbrengen.
De start van dit geheel zal plaatsvinden op het Twents Carmel college, locatie Losser op woensdag 17 maart. Hierbij zullen vertegenwoordigers van alle projecten aanwezig zijn. Wethouder Hassink zal symbolisch het startsein geven door middel van het aanbieden van een “goa-stok”.
Deze “goa-stok” is afgelopen jaar als afsluiter van NL Doet door de leerlingen aangeboden aan de gemeente Losser. Leden van de gemeenteraad namen destijds het stokje over van de leerlingen door zich op de aansluitende zaterdag in te zetten als vrijwilliger.
Voorbeelden van projecten die dit jaar uitgevoerd zullen worden zijn: het aanleggen/planten van waterplaatsen op het kerkhof van de Maria Geboortekerk, het snoeien van overbodig hout in het Kerkebos in Overdinkel en net als vorig jaar wordt er ook dit jaar weer geschuurd en geschilderd aan de banken in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. In jongerencentrum de Accu worden ook enkele schildersklussen uitgevoerd.

NL Doet wordt vrijdag 19 maart afgesloten in jongerencentrum De Accu. Onder genot van een hapje en drankje zullen de betrokken partijen informeel daar samen komen en zal de gemeenteraad de “goa-stok” weer terug krijgen van de leerlingen. Op zaterdag zullen dan de leden van de gemeenteraad weer hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door zich als vrijwilliger in te gaan zetten bij verpleegtehuis Oldenhove te Losser.
Dat NL Doet inmiddels in Losser niet meer weg te denken is blijkt wel uit het feit dat er nu al weer klussen zijn aangemeld voor de editie van 2011.