Stichting Cluster zoekt projecten voor Make a Difference Day.

16 oktober 2008

https://www.vrijwilligerscentralelosser.nl/mas/upload/logo09.gif Make a Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend groot landelijke evenement. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. Iedereen kan er aan meedoen. MADD zet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en kan het leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.

Make a Difference Day wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. In 2008 zetten ruim 29.000 vrijwilligers en VIPS zich in bij bij ??n van de bijna 900 projecten in het land. De Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster neemt de taak op zich om MADD 2009 in Losser te organiseren. De MADD vindt plaats rond het 3e weekend van maart.

Hoe werkt MADD?
Kan een clubhuis een likje verf gebruiken? Ligt het speelterrein voor kinderen al tijden vol met hondenpoep? Is het tijd voor een straatkrant waarin bewoners zich aan elkaar voorstellen? Moet er in een natuurgebied nodig gesnoeid worden? Kan de dierenbescherming helpende handen gebruiken? Heeft de plaatselijke buddyzorg wat meer aandacht nodig?
Tijdens de MADD kunnen vrijwilligers zich hiervoor inzetten.

MADD in Losser
Voor de MADD zoeken we een aantal uitdagende en concrete projecten die kunnen worden uitgevoerd tijdens de MADD. Bijzonder aspect hierbij is dat groepen leerlingen van het Twents Carmel College Locatie Losser tijdens de MADD hun maatschappelijke stage kunnen uitvoeren. Dit betekent voor de leerlingen dat ze een positieve bijdrage leveren aan de Losserse samenleving, en dat dit tevens onderdeel is van hun lesprogramma.

De MADD in Losser vindt plaats op 18, 19, 20 en 21 maart 2009. Verenigingen en organisaties die leuke projecten willen laten uitvoeren door vrijwilligers worden bij deze verzocht projecten aan te melden bij de Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster gevestigd in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser tel: 053-5369400.