NL Doet 2012

Geplaatst: 19 maart 2012, 14:00

Ongeveer 320.000 mensen hebben vrijdag en zaterdag hun handen uit de mouwen gestoken tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Dat zei een woordvoerster van de organisatie, het Oranje Fonds.
Vorig jaar werkten ruim 250.000 vrijwilligers mee aan zo’n 6000 klussen. Dat er nu meer mensen meededen, kwam onder meer doordat het bijna overal droog was. In totaal werden 7000 klussen uitgevoerd.

Onder de deelnemers waren ook leden van de koninklijke familie. Prins Constantijn dook zaterdag op bij museum De Heksenwaag in Oudewater en hielp mee met de grote voorjaarsschoonmaak. Koningin Beatrix en andere familieleden waren hem vrijdag op andere plaatsen al voorgegaan.

Opmerkelijk was volgens de zegsvrouw dat dit jaar veel nieuwe vrijwilligers hun steentje hebben bijgedragen. Het gaat om mensen die via bedrijven, gemeenten en vriendengroepen kwamen opdagen. Daarnaast deden zoals gebruikelijk ook veel ‘eigen’ vrijwilligers van de projecten weer een extra ‘dienst’.

De actie, voorheen bekend als Make a Difference Day, werd dit jaar voor de achtste keer gehouden. Dit jaar gebeurde dat ook op weer op Bonaire (43 klussen) en voor de eerste keer ook op Saba (9 klussen).

bron:vrijwilligerswerk.nl