Open inloopavond maatschappelijke stage

De Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster en het Twents Carmel College locatie Losser zijn alweer druk bezig met het realiseren van de stageplekken voor de leerlingen in het kader van de maatschappelijke stage.
Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben sinds vorig schooljaar de verplichting om een Maatschappelijke Stage uit te voeren.

In toenemende mate krijgen verenigingen en organisaties te maken met het fenomeen Maatschappelijke stage. De ervaringen van de stagebiedende organisaties zijn zeer positief. Tweedejaars leerlingen kunnen van oktober 2012 tot en met eind mei 2013 hun Maatschappelijke Stages uitvoeren.
Leerlingen kunnen hun stage op 2 manieren lopen, lintstages en blokstages. Tijdens lintstages lopen 2e klassers een aantal weken een aantal uren per week stage; in totaal 30 uur.
Na deze 30 uur is er voor een volgende leerling de mogelijkheid om het stokje over te nemen waardoor de continuïteit gewaarborgd blijft.
Tijdens blokstages krijgen leerlingen vooraf een aantal taken waarmee hun stageblok van 30 uur gevuld wordt over verschillende periodes in het jaar.

Speciaal voor belangstellende organisaties en verenigingen in de hele gemeente Losser wordt er op woensdag 3 oktober a.s. van 19.00 tot 21.00 uur een open inloopavond georganiseerd in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser. Tijdens deze avond wordt er door medewerkers van de Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster
en het Twents Carmel College uitleg gegeven over de Maatschappelijke Stage en de mogelijkheden die het biedt. Uiteraard is er ruimschoots de ruimte voor uitwisseling van ervaringen en het stellen van vragen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Niek Pothoven van de vrijwilligerscentrale losser. info@vrijwilligerscentralelosser.nl of bellen met 053-5369400.