Joop Küpers ontvangt “veer” van Provincie

Hij was door Niek Pothoven van de Vrijwilligerscentrale van Stichting Cluster gevraagd medewerking te verlenen aan een korte film over vrijwilligerswerk en Joop Küpers had daar van tevoren van harte mee ingestemd. De opnames vonden plaats in de werkplaats van het Gildeproject, eveneens een onderdeel van Stichting Cluster, aan de Vlasakker in Losser. Vol overgave vertelde hij van alles over het Gildeproject en zijn rol als vrijwillig beheerder van de werkplaats en lid van de werkgroep aldaar, maar aan het eind wachtte hem een grote verassing. Namens de Provincie Overijssel kreeg Kupers een beeldje van een veer (voor op de hoed van de vrijwilliger) om hem te bedanken voor zijn vrijwilligerswerk.

Hoewel hij voor die tijd niet om een woordje verlegen was, werd het toen wel even stil. Küpers was onder de indruk van de geste van de Provincie, maar het gebaar had bij geen betere persoon terecht kunnen komen. Hij blijkt een zeer veelzijdig vrijwilliger te zijn. Of zoals hij het zelf omschrijft: “Van vogelhuisje tot het invullen van een belastingformulier en van mantelzorger tot beheerder, daar weet ik wel raad mee”.

Bij Stichting Cluster is hij namelijk ook nog actief als seniorenvoorlichter van het onderdeel Welzijn Ouderen en hij verricht ook vrijwilligerswerk bij de Stichting Informele Zorg Twente.

De gemaakte filmopnames zullen uiteindelijk resulteren in een korte film over vrijwilligerswerk. De film, die gebruikt zal gaan worden voor promoten van vrijwilligerswerk, betekent het sluitstuk van “alles begint vrijwillig”, een driejarige promotiecampagne voor vrijwilligerswerk. Het initiatief van de campagne komt van de Provincie Overijssel.

In de komende maanden zullen in totaal 24 gemeente met een vrijwilligerscentrale worden bezocht. Aan de hand van interviews wordt mensen gevraagd naar hun ervaringen met vrijwilligerswerk en telkens wordt een bezoek gebracht aan minimaal één locatie waar op dat moment een vrijwilliger actief is.