Maatschappelijke Stages: 5000 uur vrijwilligerswerk!

maatschappelijke-stage-logo1

 

 

 

 

Maar liefst 247 2e jaars leerlingen van het Twents Carmel college Losser hebben het afgelopen schooljaar hun Maatschappelijke Stage van 20 uur volbracht.Gezamenlijk hebben zij dus bijna 5000 uur aan vrijwilligerswerk verricht.

De maatschappelijke stage is voor de leerlingen een mogelijkheid om te kijken in de keuken van het vrijwilligerswerk dat verricht wordt bij verenigingen en organisaties.
Het mes snijdt bij de stages, zo blijkt uit de positieve reacties, aan meerdere kanten. Zo vormt het een goede leerervaring, wordt het belang van vrijwilligerswerk op deze manier onder de aandacht van de jongeren gebracht en krijgen verenigingen de kans om jonge vrijwilligers te enthousiasmeren voor hun werk.

Ook nu weer beperkte de inzet van de leerlingen zich vaak niet tot de verplichte 20 uur, maar bleven de jongeren ook nadien nog actief. De reacties van de organisaties op de Maatschappelijke Stages zijn dan ook overwegend positief: het vraagt enige voorbereiding en inzet, maar het boort een nieuw potentieel van jonge vrijwilligers aan!

De organisatie van Maatschappelijke Stages wordt vormgegeven in samenwerking tussen het Twents Carmel College Losser en de Vrijwilligerscentrale van Stichting Fundament.

Nu de afsluiting van dit schooljaar nadert wordt door de organisatoren al weer vooruit gekeken, want ook in het nieuwe schooljaar staan de Maatschappelijke Stages weer op het programma.
Wilt u als vereniging of organisatie volgend jaar deelnemen en heeft u voor leerlingen een zinvolle en leerzame vrijwilligersplek in de aanbieding?
Neem dan contact op met Niek Pothoven van de Vrijwilligerscentrale van Stichting Fundament, dagelijks geopend en bereikbaar in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser, tel. 053 5369408 of via email info@vrijwilligerscentralelosser.nl.
Ook voor vragen over de Maatschappelijke Stages en allerlei andere aspecten van vrijwilligerswerk in de gemeente Losser kunt u bij hem terecht.